Girişimcilik

Girişimcilik nedir?

Girişimcilik, iş dünyasında çeşitli riskler alarak kar elde etmek için bir iş girişimi geliştirme ve yönetme kavramını ifade eder. 

Girişimcilik, iş dünyasında çeşitli riskler alarak kar elde etmek için bir iş girişimi geliştirme ve yönetme kavramını ifade eder. Basitçe söylemek gerekirse, girişimcilik yeni bir işe başlama isteğidir . Girişimcilik, genişleyen küresel pazarın ekonomik gelişiminde hayati bir rol oynamıştır.

Bir girişimci, kendisi ve kendisi için çalışmaya istekli olan bir kişidir. Girişimcilik teriminin birkaç farklı anlamı vardır.

Girişimcilerin İstediği Beceriler

Bir girişimci genellikle yenilikçi olarak görülür ve algılanır. Başarılı girişimcilik için gereken beceriler yenilikçilik ve bir iş girişimi için yeni fikirler üretmek için yaratıcı olma becerisidir . Bir girişimci, maksimum fayda sağlamak için liderlik kalitesine ve güçlü birleşik ekip çalışması anlayışına sahip olmalıdır .

Girişimcilik çeşitleri

Halkın çoğunluğu girişimcilik teriminin tek bir anlamı olduğunu düşünebilir. Bununla birlikte, daha önce de belirtildiği gibi, terim oldukça esnektir ve çok çeşitli farklı anlamlara sahiptir. En popüler iki girişimcilik türü girişimcilerin girişimciliği ve küçük işletmelerin girişimciliğidir.

Esneklik

Yaptığınız iş üzerinde maksimum kontrole sahip olmanın avantajı çoğu zaman maksimum faydayı kazanmanıza yardımcı olabilir. İş yerinizde otoriter şahsiyet olmak çoğu zaman kişisel ve profesyonel faydalar sağlar. Esneklik, insanların profesyonel kariyerlerinde ve girişimciliğinde sık sık aradığı avantajlardan biridir ve bu avantajı kolayca ortaya çıkar.

Çeşitlilik

Girişimciliğin mükemmel bir yönü, tüm girişimcilerin, küresel pazarda da benzersiz olabilecek çeşitli fikirlere sahip olma avantajından yararlanmalarıdır. Girişimci vizyonunuza göre, aralarından seçim yapabileceğiniz fikirlerden maksimum faydayı elde edebilirsiniz.

Bir kariyer seçeneği olarak girişimcilik

İş dünyasında meraklı olanlar için, kendi işinizi kurmak kayda değer bir fikir olabilir. Yaptığınız işi kontrol altına almak, birçok insanın kariyer yollarında özlem duyduğu bir şeydir. Bu nedenle girişimcilik, isimlerini kurumsal dünyada yapmaya istekli olanlar için mükemmel bir kariyer seçeneğidir.

Evrim / Girişimcilerin Tarihi

Kalite liderliği arayışı, son birkaç yüzyıldan beri pratikte devam eden bir süreçtir. İyi bir liderin ihtiyacı, girişimciliğin evrimine yol açan faktörlerden biridir. Bunun yanı sıra, girişimciliğin başlangıcına ve artan önemine yol açan birkaç başka faktör var.

Ticari

Ülkeler arasındaki iletişimdeki gelişmeler ve taşımacılığın gelişmesi ile ticaret sürecine başlanmıştır. Bu, insanların gittikçe daha bağımsız hale geldiği ve ticarette başarıya yol açan bir durumdu. Ayrıca tüccarların ve tüccarların ilk girişimciler olduğuna inanılıyor.

İstikrarlı toplulukların ortaya çıkışı ve uzmanlaşma

Gittikçe daha fazla insan istikrarlı topluluklara yerleşmeye ve bir grup olarak yaşamaya başladığında, yaşam tarzlarında ciddi bir değişim gözlendi. Her kabilenin bir görevde uzmanlaşmış bireysel bir lideri olduğu gerçeği göz ardı edilemez. Belirli bir görevde uzmanlaşan her lider, bireylerde inovasyonun ve liderlik kalitesinin geliştirilmesinin hızlandırılmasına yardımcı olmuştur. Liderlik kalitesi, girişimcileri bugün girişimcilikte bu kadar başarılı kılan şeydir.

Piyasaların oluşumu

Artan ticaret ve tüm dünyada pazarların oluşumu ve yaratılmasıyla birlikte, daha iyi fikirlere ve liderlik niteliklerine olan ihtiyaç gittikçe daha fazla önem kazandı. Erken girişimciler (tüccarlar ve tüccarlar) kar elde etmek için alım satımda daha fazla risk almaya başladı. Bununla birlikte, piyasalardaki artış ve halkın ihtiyaçları ile inovasyon ve ticaret önemli bir unsur olarak görülüyordu ve gittikçe daha fazla insan katılarak risk almaya başladı. Bu, ilk girişimcilerin artan rekabetle başa çıkabilmek ve daha fazla kar elde etmek için kutudan düşünmeye başladığı zamandı.

Bağımsız kariyer yolu ihtiyacı

Artan nüfusla birlikte, bir kariyer yolu seçme ve iyi oturmuş bir iş bulma ihtiyacı ortaya çıktı. İyi iş eksikliği ve değersiz iş sayısındaki artış nedeniyle gittikçe daha fazla insan bağımsız bir kariyer yolunu seçmek istedi. İstikrarlı bir mesleğe ve kariyere sahip olma arayışında, halkın büyük çoğunluğu azami fayda sağlamak için kendi küçük işletmelerini kurarak azami risk almaya başladı.

Girişimciliğin Amacı / Kullanım Alanları

Uzun mesafeli kar elde etmek için bir kariyer yolu seçmek, insanların girişimciliği tercih etmelerinin en önemli nedenidir. Güvenilir bir gelir kaynağını korumak, istikrarlı bir iş yaratmanın en iyi ve en önemli yoludur. Bunu akılda tutmak, kendi patronunuz olmak ve kontrolünüzdeki şeylere sahip olmak insanların çoğunluğunun istediği şey. Bu ihtiyacı karşılamak için girişimciler kariyerlerini kontrol etmek için kendi işlerini kurarlar.

Birkaç Perks

İş dünyasında çalışan insanların çoğu arzularını yerine getiremiyor. Yapmak istediğiniz işin emri ve yetkisine sahip olmak, çoğu girişimcinin başarılı girişimcilik deneyimlerinden keyif aldığı bir başarıdır. Bir girişimci olarak küresel pazarda olmanın en iyi yönü, ektiğinizi hasat etmenizdir. Bu, tüm girişimcilerin sıkı çalışmalarından yararlanabilecekleri anlamına gelir.

Kontrol ve bağımsızlık

Girişimciliği kariyer yolu olarak seçmenin tek amacı, şirketinizi kontrol etmek, ekibinizin bağımsız lideri olmak ve iş yerinizde tam olarak neyin uygun olacağını seçmektir. Girişimcilik, girişimcilere, kendilerine fayda sağlayacak doğru kararları en iyi şekilde alma avantajını sağlar. Bu, bağımsız olmak ve kariyerinizi herhangi bir girişimcinin tercih edebileceği şekilde şekillendirmek için mükemmel bir fırsat.

Yenilikçi fikirlere olan talep

Böylesi ileri teknoloji ve pazarın dünyadaki daha yenilikçi fikirler için artan talepleri ile birçok kişiyi kalkınan girişimciler haline getirdi. Kurumsal dünyaya kâr sağlamak amacıyla daha yenilikçi fikirler sunmanın tek amacı, yeni işletmelerdeki artışa yol açmıştır. İş dünyasında saygın bir yer edinme konusundaki azami kişi sayısıyla girişimciler, pazar için yenilikçi fikirler üreterek gittikçe daha yaratıcı hale geldi. Ancak çoğu girişimcinin kendilerine ve işlerine fayda sağlama temel amacı olsa da, şirket dünyasının genişlemesi üzerinde büyük bir etki yarattı.

Girişimciliğin Modern Perspektifi

Diğer bazı disiplinlerin yanı sıra, girişimcilik çalışması da birçok üniversite ve kolejde önemli bir alt disiplin olarak önünü açıyor. Bu, modern gençliğin girişimciliği bir kariyer yolu olarak takip etmeye yoğun ilgi gösterdiği anlamına gelir. Bu nedenle girişimcilikle ilgili çeşitli kurslar başlatılmıştır. Diğer önemli ve popüler disiplinler gibi, girişimcilik de hızla büyüyor. Günümüzde, gittikçe daha fazla sayıda insan profesyonel kariyerlerinde bağımsız olmaktan yanadır ve bu nedenle, hedefleyen herhangi bir girişimcinin karşılaştığı daha az eleştiri vardır.

Sosyal medya çağı

Girişimciliği kariyer olarak seçtiyseniz, sosyal medya çağında yaşamanın bazı avantajları vardır. Günümüz girişimcileri, işlerini büyütme ve sosyal medya yardımı ile hedef kitleye ulaşma gücüne sahiptir. Bu, sonuçta, herhangi bir girişimcinin, küresel pazara girmesini sağlaması için fırsat sağlar. Modern dünyada girişimcilik, liderlik kalitesine sahip herhangi bir bağımsız bireyin tercih edeceği bir şeydir.

Günümüz girişimci

Sosyal medya çağının ve ileri teknolojilerin ortaya çıkmasıyla girişimcilik daha karmaşık hale geldi. Girişimcilik girişimleri sırasında kullanılabilecek birkaç fikir ve teknik olsa da, bu bir girişimcinin hayatını kolaylaştırmaz. Çoklu pazarlama teknikleri ile hedef kitleye ulaşmak kolaylaştı. Ancak bir girişimcinin iş yükünü de arttırdı. Zorlu pazarla birlikte, iş girişimlerinizde benzersiz olma arzusu ile birlikte yenilikçi fikirlere duyulan ihtiyaç da arttı. Bu nedenle, girişimcilikte, bir girişimci tarafından kazanılabilecek birçok avantaja birkaç dezavantaj da eşlik etmektedir.

Günümüz girişimciliğinin genel görünümü

Kalkınan girişimcilerden bazıları, girişimcilik girişimlerinin temelini oluştururken aileleri tarafından desteklenme avantajına sahip olabilir. Bununla birlikte, bugün bağımsız bir girişimci, kurumsal dünyadaki zirvelere kendi sıkı çalışmalarıyla ulaşmak isteyen risk alan kişiler olarak kabul edildiğinden dolayı büyük beğeni topluyor. Her şeye sıfırdan başlama riski, herkesin alma isteği ve cesaretine sahip olması gibi bir risk değildir.

Zorluklar / eleştiri

Popüler inanca bağlı olarak, girişimcilik, altında ya da başkası için çalışmaktan yana olmayan insanlar için kolay bir çıkış yolu olarak kabul edilir. Birkaç yönden, bu ifadenin birçok yönü tamamen doğru olabilir. Ancak, diğer mesleklerde olduğu gibi girişimci olmak ve girişimciliği kariyer olarak seçmek de çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalabilir. Her girişimcinin kariyeri boyunca karşılaşabileceği birçok eleştiri ve zorluk var.

Monoton fikirler

Piyasada daha önce hiç kullanılmamış olan yenilikçi bir fikir ortaya koyma stresi her girişimciyi etkiliyor. Girişimciliği bir kariyer yolu olarak seçerken, kurumsal dünyanın zirvesinde kalmanın tek yolunun yeni fikirler ortaya koymak olduğu açıktır. Yaratıcılık, girişimcilikteki başarının anahtarıdır. Bununla birlikte, bu kadar geniş bir küresel pazarda, önerilen fikirler çoğu zaman monotondur ve bu da eleştirmenlerin onaylanmamasına neden olur. Bu, her girişimcinin karşılaştığı en yaygın ancak en önemli zorluktur.

Yeni başlayan bir işletme olmanın dezavantajı

En önemli ve sorunlu dezavantajlardan biri, pazarda yeni başlayan bir işletme olmanın zorluğudur. Bu zorluk genellikle işinizin ilk aşamasında geç saatlerde çalışma zorluğuna yol açar. İş dünyasında başlangıç ​​işi olmak ve daha sonra zirveye çıkmak çok önemli bir zorluktur. Dinamik ve kapsamlı bir rekabetle karşılaşırken, zirveye çıkmak, kolay bir iş olmayabilir!

Büyük sorumluluklar

Girişimciliği kariyer olarak seçmenin avantajlarından biri de girişimci olmanın bağımsızlığıdır. Bununla birlikte, birleşik bir ekibin sorumlusu olmak ve aldığınız kararlar üzerinde tam kontrol sahibi olmak çok fazla sorumluluk taşır. Bu, işiniz için çok zorlayıcı olabilir. Sorumlu olmak, işte yanlış olabilecek herhangi bir şeyden sorumlu olmak anlamına gelir. Bu, herhangi bir girişimci için çok zor olabilir .

Başarı veya başarısızlık riskleri

Girişimcilikle birlikte ortaya çıkabilecek birkaç risk vardır. Daha önce de belirtildiği gibi, bir girişimci birçok şeyden sorumludur. Yeni ve yenilikçi fikirlerin benimsenmesi ve uygulanmasıyla ilişkili riskler bazen başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bunu akılda tutarak, bir şirketin başarısı veya çöküşü girişimciye bağlıdır ve bu nedenle, her zaman doğru kararı vermek çok zor bir iştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir