Ekonomi

Türkiye’nin iş çevresi ekonomik reformlar bekliyor

Ekonomik alanda yapılacak yapısal reform

Türkiye’nin 5 Nisan’daki iş dünyasından temsilciler , gelecek seçimlerden beş yıldan kısa bir süre önce ekonomik alanda yapılacak yapısal reform beklentilerini dile getirdiler.

İhracatçılar, sanayiciler ve işadamları derneklerinin temsilcileri, İstanbul Ticaret Bakanlığı danışma konseyi toplantısında toplandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Toplantıya hitap eden, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) genel başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dört buçuk yıllık seçim serbestliğinin Türkiye’nin hedefleri için önemli olduğunu söyledi .

“Bu dönemi yapısal sorunlarımız için kalıcı çözümler yapma fırsatı olarak görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yapılacak 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 2023’te yapılacak seçimlerin yapılacağını söyledi .

Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın önümüzdeki hafta yeni bir ekonomik yol haritasını açıklamasının beklendiğini hatırlattı.

“Bu yol haritasıyla, Türkiye ve Türkiye ekonomisinin güvenilirliği, kamu maliyesindeki disiplinli duruş ve dış kaynak ihtiyacının azalmasının yanı sıra özel sektörün rekabetçiliğini desteklemek için önlemler alınması ile birlikte artacaktır” dedi.

Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu

Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) başkanı Nail Olpak, seçimlerin Türkiye’nin gündemini son yıllarda meşgul tuttuğunu vurguladı , bunun üzerine Türkiye kalkınma ve reformlara odaklanmalı.

“Daha kaliteli ürünler yaparak sürdürülebilir ve dengeli bir büyüme, dayanıklı ekonomi oluşturmak için çalışacağız” dedi.

Olpak, “Yapısal reformların ekonomiye katkıda bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) genel başkan yardımcısı Simone Kaslowski, Türkiye’nin önceliğinin finansal istikrarı sağlamak için enflasyon oranını tek haneli seviyeye düşürmek olduğunu söyledi .

Türkiye açık bir ekonomi ve daha fazla ticaret yapması ve daha fazla yabancı yatırım çekmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Türkiye’deki ekonomik, politik ve sosyal alanlarda reform ihtiyacının altını çizen Kaslowski, kurumları güçlendirmenin, sigorta sektörünü geliştirmenin ve kamu maliyesinde saydamlığı artırmanın, mali kapsamın artırılmasının ve yeraltı ekonomisine karşı mücadelenin önemli olduğunu söyledi.

Bağımsız Sanayiciler ve İşadamları Derneği

Bağımsız Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) başkanı Abdurrahman Kaan, “İş dünyası olarak, Türkiye’nin bir sonraki seçime kadar finansal istikrar ve kalkınmaya odaklanmasını diliyoruz” dedi .

Bu dönemde, ekonomik reformların, üretimin, yatırımların ve ihracatın önemli konular olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir